A nyugodt alvás biztosítéka, ha könyvelője a Bázis Könyvelő Iroda

mobile_menu.png

Díjszabás

Könyvelés

Tételszám db/hónap
(kimenő, bejövő számlák, bank, pénztár, bérfeladás)
Könyvelési díj
esetén
Ft/hó
20 tételig 29.900.- Ft+Áfa
21-40 tétel 34.900.- Ft+Áfa
41-60 tétel 39.900.- Ft+Áfa
61-80 tétel 44.900.- Ft+Áfa
81-100 tétel 49.900.- Ft+Áfa
100-120 tétel 54.900.- Ft+Áfa
120-140 tétel 59.900.- Ft+Áfa
140-160 tétel 64.900.- Ft+Áfa
160-180 tétel 69.900.- Ft+Áfa
181-200 tétel 74.900.- Ft+Áfa
200 tétel felett egyedi árképzés

Részletek

A táblázatban szereplő árak HAVI 8 millió (évi 96 millió) forint bevételig vagy 200 tétel/hónapig érvényesek. 200 tétel felett 20 tételenként 5.000.-azaz ötezer forinttal növekszik a vállalási díj.

HAVI 8 millió (évi 96 millió) forint bevétel felett:

8 millió -25 millió forintos HAVI (évi 96 m-300 m közötti) bevétel esetén
az árlistában szereplő árak 120%-a

25 millió-40 millió forintos HAVI (évi 300 m-480 m közötti) bevétel esetén
az árlistában szereplő árak 150%-a

40 millió forint HAVI (480m évi) feletti bevétel esetén
az árlistában szereplő árak 170%-a érvényes.

Ugyanezek a szorzók kerülnek megállapításra akkor is, ha az előző évi bevétel meghaladta a 96 millió Ft-ot, és várhatóan a tárgyévi is meghaladja azt. Ekkor nem vizsgálom havi szinten a bevételt, hanem az első hónaptól kezdve automatikus lesz a szorzók használata

A tételszám a bejövő, kimenő és készpénzes bizonylatok darabszámának, a bankkivonaton lévő tételek számának, valamint a bérfeladás, értékcsökkenés tételeinek együttesét jelenti.

Bérszámfejtési díj: 3.490.- Ft/fő/hó + Áfa

Bérszámfejtési díjat számítunk fel a munkavállalók, egyszerűsített foglalkoztatottak, passzív állományban lévők, illetve az egyéni vállalkozó, társas vállalkozó saját bérszámfejtésére, továbbá arra az esetre is, ha Ön magánszemély részére fizet bérleti vagy megbízási díjat. A passzív állományban (anyasági ellátások pl CSED, GYED, GYES) lévő dolgozókról is kell bevallást készíteni a NAV részére, ezt úgy tudjuk metenni, ha őket is kell bérszámfejtük, ezért kell utánuk is díjat felszámítani.

Az új dolgozók belépésekor, és a távozó dolgozók kilépésekor 3.490.- Ft bérszámfejtési díj kerül felszámításra

Az éves zárás elkészítéséért +1 havi könyvelési, és +1 havi zárlati bérszámfejtési díjat számtunk fel.

A zárlati könyvelési díj tartalmazza: az egyéni vállalkozó év végi zárlati teendőinek ellátását, éves bevallásának, valamint helyi iparűzési adó bevallásának elkészítését.

Társas vállalkozások esetén szint a zárlati teendők ellátását, az éves beszámoló, társasági adó bevalllás és helyi iparűzési adó bevallás elkészítését 

Zárlati bérszámfejtési dj tartalmazza: az év végi igazolások és következő évi nyilatkozatok elkészítését, kiadását

SZJA bevallások készítése: a NAV nagyon kevés kivételtől eltekintve minden munkavállaló SZJA bevallását díjmentesen elkészíti. Ha a dolgozó vagy a munkáltató ennek ellenére a könyvelő irodát kéri fel a bevallás elkészítésére, annak díja 5.000.- Ft+Áfa/bevallás.

SZJA bevallást csak az iroda ügyfelei vagy az ő dolgozói részére készítünk.


Mi a tételszám-alapú elszámolás?

A Bázis Könyvelő Iroda ügyfelei mindig csak annyi könyvelési díjat fizetnek, amennyi az adott hónapban a bizonylataikkal kapcsolatos teendő volt. Megszámoljuk, és pontosan nyilvántartjuk az adott hónapban feldolgozott bizonylatok számát, és ennek megfelelően történik a díjfizetés. Amelyik hónapban alig-alig működik a vállalkozás, ott a díj is kevesebb, minimális, amikor többet dolgozott Ön is, több számlát állított ki, több bevétele keletkezett, akkor a könyvelési díj is ennek megfelelő. Ennek a korrekt, és igazságos elszámolási rendszernek köszönhetően nem kell folyamatosan újra tárgyalni a vállalási díjat, az ugyanis mindig alkalmazkodik a vállalkozáshoz.

A bérszámfejtési díj is a könyvelési díjhoz hasonlóan került megállapításra. Összege 3.490.- Ft/fő. Ha egy hónapban 5 dolgozója van a vállalkozásnak, akkor 5 fő után kell fizetni, ha pl. a szezonális hatás miatt a következő hónapban 1 főre csökken a létszám, akkor természetesen a bérszámfejtési díjat is csak 1 fő után kell fizetni.

A Bázis Könyvelő Iroda Kft minőségi szolgáltatást nyújt ügyfelei részére, korrekt áron. Mindig van olcsóbb, mindig lehet pár száz forinttal kevesebb összegért dolgozó irodát találni. Vajon érdemes? A dolgozóknak, az ingatlannak, a számítógépes infrastruktúrának vannak költségei, melyet a könyvelőirodának ki kell tudnia gazdálkodni, ugyanúgy, ahogyan az Ön vállalkozásának is. Ha egy reális ár alá mennénk, azt csak a minőség rovására lehetne megtenni, amely a Bázis Könyvelő Irodánál nem alternatíva. Sok irodában nem dolgozzák fel havonta a bizonylatokat, vagy csak részben, mert a könyvelőknek az irreális árak miatt annyi céggel kell foglalkozniuk, ami egyszerűen nem reális. Gyakori a nem szakképzett dolgozók foglalkoztatása is. A könyvelők közül sokan még a kötelező továbbképzéseken sem vesznek részt, és alig fizetnek elő szakmai fórumokra. Amikor tehát azt mérlegeli, hogy egy könyvelő vállalási díja magas vagy alacsony, mindig gondolja végig az Ön saját árképzését, és ez alapján döntsön.

Ki a jó könyvelő, és mennyi a korrekt könyvelési díj?

A jó könyvelő időt, energiát és pénzt spórol Önnek. A lehetőségeket kihasználva optimálisan intézi a teendőket, az Ön rendelkezésére áll, szükség esetén képviseli Önt a hatóságok előtt. Rendelkezikfelelősségvállalással, korrekt könyvelési szerződést irat alá, ebben kitér a titoktartásra is, és ennek megfelelően számlát állít ki szolgáltatásáról, ami elszámolható költség a könyvelésben. A felelősséghez hozzátartozik az is, hogy a könyvelő a saját ügyfélkapu adatait használja és nem az Önét. Ezzel egyrészt a felelősséget is vállalja saját munkájáért, másrészt nem kell az Ön személyes adatait látnia. Rendszeresen tájékoztatja Önt a határidőkről, aktualitásokról, vállalkozása alakulásáról, így időben tud lépni, a konkurencia előtt. Komplex szolgáltatást nyújt (könyvelés, adótanácsadás, bérszámfejtés, elkészíti a kötelező adatszolgáltatásokat). Kapcsolatai által olyan jó szakembereket tud ajánlani Önnek, akikben biztos nem fog csalódni, ezzel is időt, energiát és pénzt spórol Önnek. Önnel együtt, Önért gondolkodik, segíti a döntéshozatalt, a rendelkezésére álló adatok alapján megalapozott álláspontot tud képviselni.

Nem a legolcsóbbak közül fog kikerülni az eddigiekben felsorolt tökéletes könyvelő! Havi 5-10 ezer forintos megtakarítás a könyvelési díjban egy büntetés vagy helytelen üzleti döntés esetén gyorsan elszállhat.

Miért kell 13. havi díjat fizetni?

Az évzárás többszörös adminisztrációval jár a vállalkozások életében. Ki kell állítani a dolgozók részére a jövedelemigazolásokat, nyilatkoztatni kell őket kedvezményekről, gyermekek után járó szabadságokról. El kell készíteni az éves beszámolót, amely a mérlegen és az eredménykimutáson felül egy hosszabb szöveges részből az ún. kiegészítő mellékletből áll. A tárgyévi és előző évek eredménye alapján dönteni kell az osztalék fizetéséről, tárgyévi adókedvezmények igénybevételéről. Ez mind-mind olyan teendő, amely nem a napi normál üzletmenet része.

Ha az Ön többletszolgáltatást nyújt ügyfelei részére, Ön sem teheti ezt meg ingyen, hiszen ez nem lenne kigazdálkodható.

 

Mert tudja: „A nyugodt alvás biztosítéka, ha könyvelője a Bázis Könyvelő Iroda”