A nyugodt alvás biztosítéka, ha könyvelője a Bázis Könyvelő Iroda

mobile_menu.png

SZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG

Az adózási és –számviteli előírások azon túlmenően, hogy bonyolultak, folyamatosan változnak is, ráadásul a törvényi szöveg értelmezése is kihívást jelent. A Bázis Könyvelő Irodában sokkal többféle adózási móddal, számviteli elszámolással és bérügyviteli kérdéssel találkozunk, mint egy olyan kollega, aki csak 1 adott vállalkozást könyvel. Az egyedül dolgozó könyvelőnek nincs kivel megbeszélnie a naponta felmerülő szakmai kérdéseket, nem biztos, hogy időben értesül a fontosabb jogszabályi változásokról, és az is lehet, hogy ezzel kapcsolatos értelmezési problémái merülnek fel.  A számviteli törvény megsértéséért 500 ezer forintig terjedő bírság szabható ki. A késve bejelentett dolgozót „fekete foglalkoztatásnak” minősíti a törvény, melyért milliós bírság szabható ki. Egy hibás bevallás miatt legalább olyan összegű bírságot és késedelmi pótlékot szab ki a hatóság, amekkora az adóhiány maga. Látható, hogy a vállalkozások akaratlanul is számtalan bizonytalansággal néznek szembe nap mint nap.   A szakértői tevékenység ezekben a helyzetekben csökkentheti jelentősen a kockázatot.

A vállalkozás könyvelőjével, számviteli szakemberével közösen átnézzük a főkönyvi kivonatot, ellenőrizzük az értékcsökkenési leírási kulcsokat, elkészítjük a bevallásokat. Végiggondoljuk a lehetséges adókedvezmények igénybevételét, és mérlegeljük az ezzel járó kötelezettségeket is. Rendelkezésre állok továbbá más jellegű szakértői tevékenység igénybevétele esetén is, például ha egy új ügyviteli rendszer bevezetéséről vagy a régi frissítéséről van szó, esetleg ügyviteli folyamatok áttekintése, racionalizálása esetén stb.

Ügyfeleink eddigi visszajelzése alapján ez egy hiánypótló szolgáltatás, amely egy főállású dolgozó költségeinek töredékéért mérhető szakmai segítséget nyújt, és egyben csökkenti a vállalkozás adózással kapcsolatos kockázatait.

Mert tudja: „A nyugodt alvás biztosítéka, ha szakértője a Bázis Könyvelő Iroda”