A nyugodt alvás biztosítéka, ha könyvelője a Bázis Könyvelő Iroda

mobile_menu.png

Tanácsadás keretében nyújtott szolgáltatás

Ezt a szolgáltatást avállalkozás elindítása előtt állóügyfeleink részére ajánlom. Közösen végiggondoljuk, hogy:

  • egyéni, vagy társas vállalkozó legyen
  • ÁFA alanyiságot, vagy alanyi mentességet válasszon
  • érdemes-e valamilyen speciális adózási módot választani (KATA, KIVA, EVA)
  • a tervezett adatok alapján mennyi lenne a vállalkozás jövedelmezősége, és azt mennyi adó fizetése terhelné

Egy vállalkozás elindítása nagy lépés. Az alkalmazottból vállalkozó lesz, és ez egy semmivel össze nem hasonlítható érzés. Nincs főnök, magunk döntünk arról, hogy kivel működünk együtt, milyen tevékenységet végezzünk, és az időnket is szabadabban oszthatjuk be, akár napi 24 órában is dolgozhatunk a hét minden napján.

Az öröm mellé azonban felelősség is jár. Innentől kezdve csak akkor érkezik munkabér a számlánkra, ha mi magunk előteremtük azt. Függetlenül attól, hogy a vállalkozás nyereséges vagy sem, számtalan adó –és járulékfizetési kötelezettség merül fel minden hónapban. Ezen felül a beszállítókat is fizetni kell, és a vevőinktől is be kell hajtanunk a kintlévőségeket.

A magyar adó –és jogrendszer összetett és bonyolult, ugyanakkor rengeteg legális lehetőséget is rejt, melyet a Bázis Könyvelő Iroda segítségével a magunk javára fordíthatunk. Vannak olyan adózási formák, amelyek esetén csak akkor kell az Áfát-t megfizetni, ha az már nekünk is megfizették. Van arra is lehetőség, hogy havi fix összegű adót fizessünk, így könnyebben tervezetőek a kiadásaink. Van olyan vállalkozási forma, amelyben a személygépkocsi költségei csak nagyon korlátozottan számolhatóak el, de olyan eset is előfordul, amikor igazolás nélkül számolhatóak el költségek. Ha Ön szeretné, hogy biztosan a lehető legjobb vállalkozási formát (egyéni vállalkozás, bt, kft) és adózási módot (normál, KIVA, KATA, EVA stb) válassza, akkor konzultáljon velünk. Hívjon minket, vagy írjon nekünk a KAPCSOLAT menüben található elérhetőségek egyikére!

Mert tudja: „A nyugodt alvás biztosítéka, ha tanácsadója a Bázis Könyvelő Iroda”